Tietoa meistä

Yhteenveto

Perustettu: 1996
Perustajat: Sten Selin ja Claes Wettéus
Työntekijöitä: 50
Toimistoja: Borås, Helsinki, Tukholma, Alingsås, Kiova
Liikevaihto 2017: 3,9 M€
Asiakkaita: yli 50 (suurin osa kansainvälisillä markkinoilla)

Päätoimiala: Kokonaisratkaisuja verkkokauppa- ja kestotilausliiketoimintaan

Haastattelu

Sten Stelinin kanssa

Sten Selin, konsernin johtaja ja osaomistaja Viskanilla, mistä nimi Viskan on peräisin?
- Pääkonttorimme on Boråsissa Viskan-joen vieressä, joten päätimme antaa tunnustuksen kaupungille nimeämällä yrityksemme kaupungin läpi virtaavan joen mukaan. Borås on johtava tekstiili- ja etämyyntikaupunki ja Viskan on ollut merkittävässä roolissa kaupungin kehityksessä. Boråsissa ovat myös juuremme.

Millä tavalla tarkoitat?
Viskanin toinen osaomistaja Claes Wettéus ja minä siirryimme JC:ltä käynnistämään Viskanin liiketoiminta vuonna 1996. Suurimmalla osalla ihmisistä Boråsissa on jonkilainen yhteys etämyyntiin, tekstiiliin tai muotiin.

Miten tämä on vaikuttanut toimintaanne?
– Jos ajatellaan kaikki se tietotaito mitä kaupungista löytyi etämyynnistä, tiesimme miten tärkeätä yrityksille logistiikka, varmuuskopioiden hallinta, hosting käyttöpalvelut ja joustavat tietokantaratkaisut olivat. Meillä oli tietoa ja osaamista välttää IT kuplan puhkeamisen aiheuttamat ongelmat.

Onko etämyynnin historianne kaupungissa yksi syy siihen että niin monella verkkokauppatoimijalla on taustansa Boråsissa?
– Ehdottomasti, se on yksi tärkeä syy miksi olemme niin hyviä kehittämään ja myymään verkkokaupparatkaisuja. Tiedämme miten tärkeätä on käsitellä tietoa asiakkaista ja heidän verkkokäyttäytymisestään ja hyödyntää kaikki se luomaan kannattavaa verkkokauppaliiketoimintaa.

Sloganissanne sanotte e-business as usual, mitä tarkoitatte sillä?
– Sitä miltä se kuulostaa. Kyseessä on tehdä hyvää liiketoimintaa, joko yhdessä tai useammassa kanavassa. Meillä on laaja ratkaisu, jonka avulla pystymme tarjoamaan asiakkaillemme innovaatioita verkkokaupassa, mobiilissa ja toiminnanohjauksessa, helpommin ja nopeammin kuin kilpailijamme.