Case Vesterålens Naturprodukter

Nopea kasvu Viskan ETM:n avulla

 

Vesterålens Naturprodukter perustettiin Pohjois-Norjassa vuonna 1997. Yritys toimitti ihmisille kotiin laadukkaita lisäravinteita, kuten Fri Flyt Omega-3 ja Vitamin-E, kaikkialle Norjassa. Kauppa on sujunut hyvin ja yritys kasvanut nopeasti, nykyään tuotteita toimitetaan sadoille tuhansille tilaajille pohjoismaissa.

ERP ei tukenut kestotilaustoimintaa

Vesterålen aloitti ERP-toiminnanohjausjärjestelmällä, jota ei ollut tarkoitettu kestotilausten käsittelyyn. Yrityksen kasvaessa syntyi tarve suurempaan ja sopivampaan järjestelmään. Vuosituhannen vaihteessa Vesterålen päätti investoida uuteen, korkealuokkaiseen ERP järjestelmään.

Uusi toiminnanohjausjärjestelmä hakuun

Vesterålen etsi toiminnanohjausjärjestelmää, jolla pystyisi hoitamaan kestotilaukset ja laskutuksen tehokkaasti ja järkevästi. Ja ennen kaikkea työntekijät halusivat järjestelmän, johon he pystyisivät luottamaan ja jonka kanssa he voisivat jatkaa kasvuaan. Etsittyään ensiksi pohjoismaisilta markkinoilta tuloksetta, he saivat vihjeen Viskanin RAMOSista(nyk. Viskan ETM).

Viskan rakensi optimoidun ratkaisun

Koottuaan kaikki tarpeensa ja toiveensa, Vesterålen pyysi Viskania kehittämään optimoidun ratkaisun. Yhtenä tärkeänä osatekijänä oli, että kestotilausvirtojen hallinnan tuli olla mahdollisimman sujuvaa. Lisäksi Viskan kehitti uuden helppokäyttöisen rajapinnan asiakaspalveluun.

Nopea kasvu ja laajeneminen Viskanin alustalla

Viskanin toimittama ratkaisu mahdollisti Vesterålenin nopean kasvun ja laajenemisen uusille markkinoille ja nousun parista tuhannesta tilauksesta nykyiseen yli 350.000 kappaleeseen. Järjestelmä asennettiin ensimmäisen kerran 2001, jonka jälkeen Viskan on päivittänyt sitä useita kertoja. Vesterålen kuvailee päivitysprosessia mutkattomaksi ja kivuttomaksi. Järjestelmä on myös toteutettu useille markkinoille ja konsepteille, takaamaan mahdollisuudet kasvuun ja liiketoiminnan laajentumiseen.

Vesterålens Naturprodukter siirtyi Pfizerin omistukseen vuonna 2014, ja jatkaa menestyksekkäästi kestotilaustoimintaansa Viskan ETM-alustalla.

http://www.vnp.fi/